Ποιοι είμαστε
Εκτύπωση
PDF

volunteers

 Οι Minoistas είμαστε μία ομάδα δράσης από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες σχεδόν τις ηλικίες, που αγαπούν την πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και έχουμε σαν στόχο τον συντονισμό δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει ένα ουσιαστικό αισθητικό και περιβαλλοντικό ευπρεπισμό της πόλης. 

Οι Minoistas είμαστε μια ζωντανή κοινότητα, μια εθελοντική ένωση Πολιτών του Ηρακλείου, που συγκεντρωνόμαστε γύρω από την κοινή μας αγάπη για την πόλη μας και που πιστεύουμε στην αναζωογονητική δύναμη της δράσης. Επιθυμούμε να προσφέρουμε στους εαυτούς μας, στους αγαπημένους μας και στις επόμενες γενιές μια πόλη όμορφη, λειτουργική και αξιοθέατη. Επιθυμούμε ελεύθερους χώρους, λειτουργικότερους και ομορφότερους. Θέλουμε μαζικές μεταφορές, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους που δεν καταβροχθίζουν τον δημόσιο χώρο.

Οι Minoistas είμαστε μια ομάδα που πιστεύει ότι η αισθητική και η καθαριότητα της πόλης είναι ταυτόχρονα στοιχείο πολιτισμού, ευζωίας των κατοίκων, περιβαλλοντικά ωφέλιμη και ταυτόχρονα προϋπόθεση ανάπτυξης. Είμαστε αισιόδοξοι και στηρίζουμε την αισιοδοξία στην δράση μας και στις δυνατότητες του Ηρακλείου. Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους Ηρακλειώτες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, που θέλουν να συμμετέχουν στο να αλλάξει έστω και λίγο η ζωή τους όχι ερήμην τους αλλά με την δική τους συμμετοχή. Τέλος, είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα νομιμότητας. Πολλά από τα προβλήματα της πόλης οφείλονται στην αυθαιρεσία και για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και των δυνατοτήτων μας, να βελτιώσουμε την εικόνα και τις συνθήκες διαβίωσης της πόλης μας. Αυτό που σίγουρα δεν είμαστε, είναι άλλο ένα Πολιτικό Κόμμα η Δημοτική Παράταξη και ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε. 

Οι Minoistas δεν είμαστε μια θεσμοθετημένη ομάδα ή φορέας με δομημένη ιεραρχία. Δεν θα βρείτε σε εμάς καταστατικά, προέδρους, αρχηγούς κ.λ.π. Για τις ανάγκες επικοινωνίας και μόνο θα υπάρχει μία ολιγομελής συντονιστική ομάδα. Δεν επιθυμούμε να οικειοποιηθεί κανένας αυτή την έκφραση των πολιτών του Ηρακλείου γι αυτό και εμφανιζόμαστε ανώνυμα πάντα στα ΜΜΕ. 

Ο αρχικός πυρήνας των Minoistas ξεκίνησε να συζητάει την ενεργοποίηση της ομάδας τον Νοέμβριο του 2010 μέσα από το διαδίκτυο ώσπου μετά από συνεχείς ζυμώσεις ξεκινήσαμε την λειτουργία μας αρχές του Ιανουαρίου 2011 με ταυτόχρονη παρουσία μας με δημιουργία blog αλλά και σελίδας στο facebook. Σε λίγες μόλις ημέρες από την έναρξη της κίνησής μας, τα μέλη στο facebook ξεπέρασαν τα 1500 πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος αν και δεν μας γνώριζε μας αγκάλιασε από την πρώτη κιόλας δράση μας.