Θέσεις
Εκτύπωση
PDF

minoistasearthΟι Minoistas είμαστε μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές και έχουμε ως στόχο τον ευπρεπισμό της πόλη μας.

Θεωρούμε την υπεράσπιση της προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο στρατηγικό στόχο. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες.

Πιστεύουμε στη δύναμη της μικρής κλίμακας.

Δυστυχώς δεν θα είμαστε εμείς που θα κάνουμε την πόλη ένα τεράστιο πάρκο ή θα την απαλλάξουμε από το μποτιλιάρισμα. Πριν φτάσουμε εκεί, υπάρχουν εκατομμύρια μικρά, σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί.

Οι δράσεις και οι καμπάνιες των minoistas δεν θα είναι «μια κι έξω».

Θα έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με στόχο την εδραίωση μόνιμων θετικών αποτελεσμάτων.

Επικαλούμαστε τη νομιμότητα.

Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων καθημερινότητας του Ηρακλείου αλλά και άλλων πόλεων προέρχονται από τη μη εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε. Υποσχόμαστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας.

Έχουμε μανία με την καθαριότητα.

Το Ηράκλειο δείχνουν βρώμικα για ένα εκατομμύριο λόγους. Οι ευθύνες είναι όλων μας. Ο συμβιβασμός με πρακτικές που ρυπαίνουν κατ’ εξακολούθηση την πόλη είναι άγνωστο γράμμα για τους Minoistas. Σηκώνουμε τα μανίκια και καθαρίζουμε.

Είμαστε δίπλα στους επισκέπτες της πόλης μας.

Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης και η φιλοδοξία μας είναι να έχουμε μερίδιο σε μια πιο φιλική, πιο εξυπηρετική και πιο χαμογελαστή πόλη.

Αγαπάμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ποδήλατα.

Ονειρευόμαστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια της πόλης μας. 

Δεν νοσταλγούμε.

Γιατί δεν βρίσκουμε κανένα νόημα. Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν της πόλης μας, το αναδεικνύουμε, αλλά μέχρι εκεί. Το «σήμερα» είναι το μόνο που έχουμε.

Αναγνωρίζουμε τις θετικές πλευρές της πόλης.

Ο καλός Minoistas δεν είναι επαγγελματίας γκρινιάρης για να μην βλέπει πόσα καλά έχει να δώσει αυτή η πόλη. Θέλουμε να τα αναδείξουμε. Και να είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν την πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη.

Έχουμε πίστη.

Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον κόσμο. Αλλά ξέρουμε καλά ότι κάθε νίκη, όσο μικροσκοπική κι αν δείχνει, θα μας κάνει πιο δυνατούς. Επειδή πέσαμε πολύ χαμηλά το να ξανασταθούμε στα πόδια μας είναι ένα ταξίδι που δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα!

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής έχουμε καθαρίσει αρκετά σημεία του Ηρακλείου μετατρέποντας απλά και βρώμικα οικόπεδα σε χώρους όμορφους και καθαρούς. Έχουμε δηλώσει επίσης την αντίθεσή μας για την παράνομη αφισοκόλληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ένα απλό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μια όμορφη πόλη!

Αυτοί που υπόσχονται ότι θα αλλάξουν την πόλη μας αλήθεια έχουν σκεφτεί ποτέ ότι αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά πρέπει να ξεκινήσεις από τους ίδιους τους πολίτες και τα θέλω τους;

Από την άλλη κι εμείς οι ίδιοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι υποσχέσεις είναι ''πολιτικός λόγος'' δηλαδή κάτι σαν θρύλος (μια ιστορία που βασίζεται εν μέρει σε αλήθειες και εν μέρει σε πραγματικά γεγονότα!)

Όπως λένε και οι συνάδελφοί μας Atenistas: «Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.»